Odelo Farba a inaugurat fabrica de faruri din Bulgaria. Produce pentru Mercedes-Benz

Producătorul de faruri Odelo Farba a, parte a grupului turc Bayraktar, a inaugurat o fabrică în Zona Economică Trakia, în apropiere de Plovdiv, oraş situat în partea de sud a Bulgariei.
odelo

Potrivit Guvernului de la Sofia, investiţia a însumat 40 de milioane de euro, aproape 400 de persoane urmând a fi angajate în uzină până în 2023.

Producţia va fi destinată echipării vehiculelor Mercedes-Benz.

„Mulţumesc lucrătorilor, inginerilor şi dezvoltatorilor bulgari, pentru că, datorită muncii şi calificării lor, au adus astfel de investitori în ţară”, a afirmat premierul Boyko Borissov la ceremonia de deschidere.

Pentru investiţia realizată, compania va primi un certificat de investitor de clasă A de la Ministerul bulgar al Economiei.

Odelo Bulgaria Ltd. a deschis recent şi un centru de dezvoltare la Sofia, unde aproape 40 de ingineri vor fi angajaţi pentru proiectarea luminilor pentru faţă şi spate.

Astfel, locaţiile din Plovdiv şi Sofia servesc două activităţi inter-relaţionate, proiectarea şi fabricarea luminilor auto.

Farba Automotive a fost înfiinţată în Turcia, în 1979, fiind specializată în distribuirea farurilor pentru industria auto. Până în 2011, compania a avut o linie de producţie doar în Turcia, însă în urma preluării grupului german Odelo, a început să se extindă şi pe alte pieţe, pecum Slovenia, Bulgaria, China, Mexic şi Germania. Compania face parte din Bayraktarlar Holding, care mai are afaceri în turism şi pe segmentul asigurărilor.

 

CITEŞTE ŞI:

Fuziunea Fiat Chrysler – PSA formează al 4-lea producător auto mondial

Brose deschide o fabrică de componente în Serbia. Ce „aventuri” a avut în România

Volkswagen va produce 1 milion de maşini electrice până la finalul lui 2022

 

Adaugati comentariu