Volkswagen va produce 1 milion de maşini electrice până la finalul lui 2022

Gigantul auto Volkswagen intenţionează să majoreze producţia de vehicule electrice la aproximativ un milion de unităţi până la finalul lui 2022, o decizie care va permite grupului german să concureze direct cu Tesla şi să facă din China principalul lor câmp de bătălie, relatează Reuters.
volkswagen

Pentru a produce vehicule electrice, constructorul auto german va utiliza forţa de muncă disponibilă la cele două fabrici din China, la Anting şi Foshun. Acestea vor avea o capacitate de producţie de 600.000 de vehicule, conform planurilor Volkswagen.

Grupul american Tesla încă încearcă să ajungă la obiectivul său de a produce peste 500.000 de maşini pe an, construind o mega-uzină tot în China, la Shanghai.

VW se bazează pe o reţea masivă de furnizori, de fabrici şi de angajaţi, în încercarea de a depăşi rivalele BMW, Renault SA, General Motors şi Tesla pe piaţa maşinilor electrice.

VW a investit masiv în platforma sa modulară MEB pentru producţia de masă a vehiculelor electrice, obiectivul fiind de a reduce preţul pentru maşinile electrice la aproximativ 20.000 euro (22.262 dolari).

Până în 2022, grupul german va retehnologiza opt dintre fabricile sale la nivel mondial pentru a produce vehicule electrice, şi va da posibilitatea rivalelor să folosească platforma MEB, pentru a-şi îndeplini obiectivul de a fi cel mai mare producător global de vehicule cu emisii zero.

Pentru a finanţa acest obiectiv, VW vrea să majoreze vânzările de SUV-uri cu motoare cu combustie internă la 40% din vânzările totale până în 2020, de la 23% în 2018.

Grupul Volkswagen are ca obiectiv construirea a 22 milioane de vehicule electrice până în 2028, din care 11,6 milioane ar putea proveni din fabricile chineze.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

 

CITEŞTE ŞI:

Bosch dezvoltă programe educaţionale dedicate studenţilor şi elevilor pasionaţi de tehnologie

Autoliv, afectat de scăderea producţiei auto globale

Cum se întăresc legăturile dintre politicienii germani şi industria auto

 

Adaugati comentariu