Opel 2.0 CDTI este, oficial, curat!

2017 Opel Zafira

În sfârșit, o dovadă de utilizare corectă a unui soft asociat motoarelor diesel. După ce nemții au fost suspectați de dotarea motoarelor Opel 2.0 CDTI cu un software care scotea din uz sistemele ce permit respectarea normelor de poluare, aceștia au fost absolviți de orice vină de către autoritățile germane. 

Concluzia, anunțată de publicația Bild apărută ieri, vine în urma testelor pe care autoritatea germană în domeniul transporturilor (KBA) le-a efectuat pe motorul diesel de 2 litri, despre care se presupunea că are capacitatea să scoată din uz sistemele responsabile cu respectarea nivelului legal al emisiilor. Da, vorbim despre motorul arhi-cunoscut și arhi-răspândit, care echipează modelele Insignia, Cascada și Zafira.

Ei bine, propulsorul este echipat, totuși, cu un astfel de soft, însă el nu oprește funcționarea elementelor destinate respectării emisiilor decât în anumite situații speciale, cauzate de presiuni extreme ale aerului, și numai la anumite viteze, strict în scopul protejării motorului.

Opel 2.0 CDTi

Mașinile echipate cu propulsorul 2.0 CDTI fac parte dintr-o listă de 30 modele de autoturisme care au prezentat un nivel suspect de mare de dioxid de carbon în gazele evacuate. Lista a fost creată de către autoritățile germane la începutul anului, în urma scandalului emisiilor în care a fost (și este) implicat VW în Statele Unite.

Confirmarea oficială a faptului că motorul Opel este curat, reprezintă o mare victorie a întregii tehnologii diesel, care-a suferit o lovitură puternică de încredere în ochii clienților. Este dovada oficială a faptului că nu ”toți fac la fel”, așa cum mulți credeau, după scandalul emisiilor din ograda VW. Aștept cu nerăbdare și următoarele teste!

Sursa: Investing

Adaugati comentariu