VW Tiguan, copiat la indigo în China

Zotye X7, copie dupa VW Tiguan

China, tărâmul copiilor fără perdea, mai zămislește un model ”tras la indigo”, de data asta lovind în ultima creație a nemților de la VW. Zotye X7 este un SUV chinezesc cu alură de VW Tiguan.

Pe fondul luptei dintre Land Rover și Jiangling Motors, pentru drepturile asupra designului modelului Evoque, un nou scandal stă să izbucneazcă. Ultimul SUV lansat de VW, Tiguan, este copiat la fel de dezinvolt, de către o altă companie chinezească, numită Zotye.

Zotye X7, copie dupa VW Tiguan

2017 VW Tiguan R-Line

 

Probabil că nu vă spune nimic numele, însă acești chinezi neinspirați nu sunt la prima abatere: fix acum un an, prezentau modelul T700, o copie cu mici modificări de detaliu a modelului Porsche Macan. Tot atunci, au scos la lumina zilei un soi de Audi Q3 cu mască de VW și interior de Tesla. Să nu-i judecăm prea dur: poate că au o atracție nebună pentru modelele Grupului VW.

Zotye X7, copie dupa VW Tiguan

2017 VW Tiguan

Revenind la actuala ”creație”, singurul detaliu care-l diferențiază de originalul VW Tiguan este masca radiatorului, care, de fapt, este furată de pe conceptul VW Cross Coupe GTE. Sub capotă, însă, motorizările tipic chinezești sunt gata să ofere performanțe italienești modelului german: 1,5 litri și 150 CP, 1,8 litri și 170 CP și 2,0 litri și 190 CP. Iar cum VW nu va oferi pe piața chinezească decât motorul TSI de 1,4 litri și 150 CP, avem imaginea frustrării pe care probabil c-au acumulat-o specialiștii Grupului.

Acum să așteptăm și varianta lungă, cu 7 locuri a lui Zotye X7, bazată pe VW Tiguan XL, care să dea lovitura de grație producătorului german.

Sursa: autoevolution

Adaugati comentariu