Planul Juncker susţine compania Cikautxo, prezentă şi în România

Planul de investiţii pentru Europa, cunoscut şi sub denumirea de Planul Juncker, a garantat un împrumut în valoare de 26 de milioane de euro acordat de Banca Europeană de Investiţii (BEI) companiei spaniolă Cikautxo, specializată în producerea componentelor din cauciuc şi plastic pentru sectorul auto.
cikautxo

Finanţarea va ajuta compania să dezvolte piese auto mai uşoare pentru automobilele electrice şi hibride şi să-şi intensifice activităţile de cercetare şi dezvoltare în ceea ce priveşte eficienţa consumului de combustibil.

De asemenea, împrumutul va ajuta compania să-şi mărească capacitatea de producţie în provincia Biscay (Spania), precum şi locaţiile sale din Cehia, România şi Slovacia.

„Maşinile electrice sunt esenţiale pentru tranziţia către o Europă mai durabilă. Acest împrumut garantat de EFSI în favoarea Cikautxo pentru dezvoltarea de produse inovatoare pentru autovehiculele electrice şi hibride contribuie la poziţionarea UE în fruntea transportului curat. Datorită sprijinului acordat de Planul de investiţii, în Spania vor fi create sute de locuri de muncă, iar dezvoltarea regională va fi susţinută în Cehia, România şi Slovacia”, a arătat vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen, responsabil pentru ocuparea forţei de muncă, creştere, investiţii şi competitivitate.

La finalul anului 2018, Planul Juncker a mobilizat deja 375,5 miliarde de investiţii în Europa şi a sprijinit 858.000 de întreprinderi mici şi mijlocii.

Compania Cikautxo, membră a grupului Mondragon, a deschis o fabrică la Câmpia Turzii, în 2016. Investiţia iniţială a însumat 8 milioane de euro, principalii clienţi ai producţiei din România fiind constructorii auto Volkswagen şi Renault.

 

Adaugati comentariu