Porsche şi-a crescut participaţia în compania croată Rimac Automobili

Porsche şi-a mărit participaţia în compania de tehnologie şi maşini sport Rimac Automobili la 15,5%, după ce în iunie 2018, producătorul de maşini sport din Stuttgart achiziţionase un pachet de 10% din acţiuni.

Compania croată dezvoltă şi produce o serie de componente pentru electromobilitate, precum şi maşini super-sport electrice. Porsche a iniţiat un parteneriat cu Rimac pe fondul strategiei sale orietate către mobilitatea
electrică.

„Porsche sprijină Rimac şi dezvoltarea sa pozitivă deja de un an. Ne-am dat seama rapid că Porsche şi Rimac pot învăţa multe una de la alta. Credem în ceea ce au de oferit Mate Rimac şi compania sa, motiv pentru care acum ne-am mărit miza şi intenţionăm să ne intensificăm colaborarea în domeniul tehnologiei bateriilor”, a explicat Lutz Meschke, vicepreşedinte al Comitetului executiv la Porsche AG şi membru al Comitetului executiv responsabil pentru Finanţe şi IT.

Fondatorul companiei croate, Mate Rimac (31 de ani), a început să îşi dezvolte viziunea despre o maşină sport electrică într-un garaj în 2009. Rimac şi-a prezentat cea mai recentă maşină electrică, C Two, la Salonul Internaţional de la Geneva din martie 2018. Vehiculul generează aproape 2.000 CP şi atinge o viteză maximă de 412 kilometri pe oră. Are o autonomie de 650 de kilometri (NEDC) şi poate reîncărca 80% din capacitatea completă a bateriei într-o jumătate de oră, datorită unui sistem de încărcare rapidă de 250 kW. De asemenea, compania dezvoltă şi produce acţionări electrice şi sisteme de baterii de înaltă performanţă.

mate_rimac„Câştigarea Porsche în calitate de partener a fost una dintre cele mai importante repere din istoria noastră. Faptul că Porsche îşi măreşte acum miza este cea mai bună formă de confirmare a colaborării noastre şi reprezintă fundamentul unei relaţii şi mai strânse. Suntem doar la începutul parteneriatului – cu toate acestea ne-am îndeplinit deja aşteptările mari. Avem multe idei de colaborare pe care ne propunem să le aducem la viaţă în viitor”, a subliniat Mate Rimac.

Rimac Automobili, cu sediul în Zagreb, numără aproximativ 550 de angajţi. Mate Rimac dezvoltă şi produce biciclete electrice, din 2013, prin compania Greyp Bikes.

 

CITEŞTE ŞI:

Nexen Tire deschide, în Cehia, prima sa uzină din Europa

Schaeffler porneşte cu toate luminile pe verde

Draxlmaier inaugurează a treia fabrică din Republica Moldova

 

Adaugati comentariu