HI-TECH – SUV

SUV-urile de lux sunt preferatele celor ce testează sisteme autonome.

Sunt comode și spațioase. Pe scurt, perfecte pentru a fi umplute cu plăci cu circuite, camere video și senzori, fără a uita de tehnicieni și ingineri. Crossoverele și SUV-urile sunt platforma ideală pentru studiile de conducere autonomă. Probabil că Google a știut ceva când a „angajat” un Lexus RX300. Acesta rulează pe străzile din Mountain View din 2009 și este deja un veteran al experimentelor.

De curând, mașinile autonome au început să colonizeze Arizona, Texas sau statul Washington. Au apărut tot mai multe mașini purtătoare (koala car), iar în curând Lexus va fi înlocuit de Chrysler Pacifica, oferit de Fiat Chrysler Automobile. Pregătiri de Detroit Dincolo de mașina celor de la Google, dorința de inovație este tot mai mare. Lista SUV-urilor high-tech autonome este din ce în ce mai numeroasă, iar unele dintre ele sunt deja pe piață. Spre exemplu, Tesla Model X este deja echipată cu un sistem semi-autonom numit Autopilot.

Dar mai sunt și alții cu planuri ambițioase, precum Volvo cu XC90 și viitorul sistem Drive Me (un proiect public de intrare a vehiculelor autonome în Gotheburg și Londra) și testare pe platforma Uber în Pittsburg și este de așteptat ca SUV-ul suedez să facă un salt înainte. Între timp, în Anglia, Land Rover a pornit cu Range Rover Sport teste de conducere autonomă în trasee off-road. Kia Soul folosește străzile din Nevada pentru a dezvolta noi soluții pentru marca conducerii înteligente. Din 2015, Audi a pregătit un SQ5 împreună cu Delphi pentru traversarea Statelor Unite, fără nicio intervenție umană, expediție ce se întinde pe o distanță de 5.600 de kilometri și șase zile.

 

 

Adaugati comentariu