Prezentare Mitsubishi PHEV – GT

Chiar dacă Mitsubishi a fost cumpărat de Nissan, anumite prototipuri și concepte imaginate de constructorul japonez multiplu câștigător la Dakar ar putea ajunge în producția de serie. Iar PHEV – GT este conceptul ce anunță un succesor pentru cel mai vândut SUV hibrid de pe piață, Outlander.

Ne aflăm deja la cea de-a treia generație Outlander, iar la Salonul de la Paris a fost prezentat prototipul care, probabil, va sta la baza succesorului său: conceptul PHEV GT, expus la sfârșitul lunii octombrie. Pentru unii ar putea părea un pas prea rapid, având în vedere că SUV-ul plug-in hibrid Mitsubishi s-a lansat în 2013. Între timp însă, acesta a devenit un best-seller în Europa. Chiar dacă noua generație nu va mai câștiga putere, noul design va putea menține supremația SUV-urilor hibride Mitsubishi pe piață.

Este posibil însă ca o parte din aspectul de concept-car să fie abandonat, pentru a-l face mai rentabil pe piață. Autonomie onorabilă Chiar dacă va prezenta o parte frontală mai impozantă, totuși nu ne așteptăm să fie la fel îndrăzneață ca la prototip. Apreciem interpretarea frumoasă a formei X încorporată în calandrul mare ce include și farurile. Probabil vor fi păstrate luminile verticale din bară, pe post de lumini diurne dar mai simplificate. Consolele par cumva supradimensionate, dar completează bine aspectul agresiv al mașinii. Din punct de vedere conceptual, prototipul vine cu o soluție tehnică deja cunoscută și bine primtă de piață: motor termic pentru puntea față și electric pentru puntea spate.

Acestea funcționează simultan sau separat. Mitsubishi promite că va putea merge în regim electric până la 120 km! Iar, în parcurs hibrid, viitorul Outlander PHEV promite o autonomie totală de aproximativ 1200 km. Mai mult decât decent!

Adaugati comentariu