Război comercial. UE ameninţă SUA cu noi taxe vamale

Uniunea Europeană se pregăteşte să aplice contramăsuri în valoare de 294 de miliarde de dolari aplicate exporturilor americane, ca răspuns la intenţia SUA de a impune noi taxe vamale la importul de maşini şi componente auto.
Samsung

Într-un document trimis Departamentului Comerţului din SUA, citat de Reuters, UE susţine că noile taxe vamale nu au niciun sens din punct de vedere economic.

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a ameninţat că vor fi introduse taxe vamale de 20% la toate maşinile asamblate în UE. În prezent, taxele vamale la import în UE sunt de 10%, faţă de 2,5% în SUA.

În 2017, exporturile de maşini din UE în SUA au înregistrat o valoare de 37,4 miliarde de euro, în timp ce iporturile în UE din Statele Unite s-au cifrat la doar 6,2 miliarde de euro.

Pe de altă parte, constructorii europeni produc aproape 2,9 milioane de maşini în SUA, sprijinind 400.000 de locuri de muncă, la care se mai adaugă alte 20.000 de locuri de muncă la dealeri şi retaileri de componente auto.

Adaugati comentariu