Rolls-Royce va trece comple la producția de automobile electrice până în 2030

Constructorul de automobile de lux Rolls-Royce va produce numai automobile electrice în 2030, alăturându-se altor mărci premium, precum Bentley şi Jaguar, care au decis să facă o tranziţie similară, relatează Reuters.
Rolls-Royce

Rolls-Royce, o divizie din cadrul grupului german BMW, a precizat că primul său model complet electric, denumit ”Spectre”, va apărea pe piaţă în ultimul trimestru din 2023.

„Cu acest nou produs ne prezentăm acreditările pentru electrificarea deplină a întregului nostru portofoliu de produse până în 2030. La acea dată, Rolls-Royce nu va mai produce sau comercializa niciun produs echipat cu un motor cu combustie intern” a precizat directorul general al Rolls-Royce, Torsten Muller-Otvos.

Grupul german BMW nu a stabilit încă o dată definitivă la care va înceta să mai producă automobile care folosesc combustibili fosili, optând pentru un obiectiv care prevede că 50% din vehiculele produse în 2030 să fie modele electrice. În schimb, subsidiara Mini a anunţat în luna martie că va face trecerea completă la automobile electrice până la finele acestui deceniu.

 

CITEȘTE ȘI:

Producătorii auto ar putea pierde venituri de 210 mld. dolari, pe fondul crizei de semiconductori

SEWS-România închide punctele de lucru din Haţeg şi Orăştie

 

 

Adaugati comentariu