Siguranța angajaților, pe primul loc în topul priorităților Nokian Tyres: niciun accident de muncă în 2020

Nokian Tyres realizează demersuri constante pentru ca angajații să își desfășoare activitatea în cele mai bune condiții, atât în ceea ce privește siguranța la locul de muncă, cât și în ceea ce privește resursele puse la dispoziția lor. Toate aceste măsuri contribuie la un rezultat important: niciun accident petrecut în timpul programului de lucru anul trecut.
Nokian Tyres

Siguranța este una dintre valorile parte din ADN-ul companiei. Astfel, pentru a-și atinge obiectivul de a oferi un mediu de lucru sigur angajaților săi, compania urmărește constant două direcții de acțiune: siguranța personală a fiecărui angajat și sprijinul necondiționat oferit tuturor membrilor echipei. De asemenea, exemplul personal joacă un rol esențial pentru siguranța echipei, alături de folosirea echipamentului în mod corespunzător și a procedurilor de lucru omologate.

„Am bifat împreună o realizare foarte importantă – un an fără accidente – realizare posibilă doar prin identificarea celor mai bune soluții și învățând în echipă, pentru că niciunul dintre noi nu ar fi putut face acest lucru de unul singur.”, a declarat Marko Oksanen, Inginer de Producție, Nokian Heavy Tyres.
Totodată, cultura organizațională a companiei favorizează schimbul de idei și propuneri, indiferent de poziția ocupată, metodă care contribuie în mod esențial la siguranța echipei.

„De exemplu, în cazul unui posibil accident, echipa se va întruni pentru a analiza cu atenție situația și pentru a propune măsuri astfel încât să evităm pe viitor apariția unor situații similare.”, declară Marko Oksanen. „Scopul nostru este să le oferim tuturor șansa de a vorbi liber și de a-și exprima opinia, deoarece fiecare angajat deține cunoștințe specifice despre diverse arii ale activității noastre și este important să auzim puncte de vedere diferite, pentru a învăța și pentru a ne dezvolta.”, continuă acesta.

Compania va continua să implementeze și în viitor măsurile de siguranță care și-au arătat eficiența anul trecut, prentru a îmbunătăți și mai multe aspecte legate de siguranța la locul de muncă.

„Credem că siguranța este o alegere – și că această decizie se ia în fiecare zi. Pe de altă parte, contribuția și implicarea tuturor sunt importante și vom continua să facem eforturi pentru a crea un mediu de lucru optim pentru toți angajații noștri.”, concluzionează Marko Oksanen.

 

CITEȘTE ȘI:

Tot mai mulți constructori auto își suspendă producția din cauza penuriei de cipuri

Daimler va deveni Mercedes-Benz, divizia de camioane va fi separată de cea de autoturisme

Fonduri europene pentru specializarea angajaților Continental din Iași, Sibiu și Timișoara

 

 

Adaugati comentariu