Skoda Auto va opri activitatea a două fabrici din Cehia, pe fondul deficitului de semiconductori

Skoda Auto, parte a grupului Volkswagen, va opri activitatea fabricilor din Mladá Boleslav și Kvasiny din Cehia, timp de o săptămână, la sfârşitul lui septembrie, din cauza deficitului de semiconductori, relatează Reuters.
Skoda Auto

De la întârzierea livrărilor de automobile la livrările insuficiente de aparatură electrocasnică şi smartphone-uri, companii şi consumatori din întreaga lume suportă consecinţele unui deficit de semiconductori fără precedent.

În Cehia a fost afectată industria auto, care este un motor important al economiei. Skoda are mii de automobile incomplete, care aşteaptă cipuri.

”Epidemiile recente de Covid-19 din Asia, de exemplu în Malaezia, obligă producătorii de semiconductori să-și închidă din nou fabricile. Acest lucru determică ajustarea pe scară largă a producției auto, iar Skoda este și ea afectată”, a menționat compania, care anticipează că livrările de se,iconductori își vor reveni până la finalul anului.

Skoda este unul dintre cei trei producători auto din Cehia. Ceilalţi doi sunt Hyundai Motor din Coreea de Sud şi Toyota Motor din Japonia.

Toyota a fost nevoită la rândul său să oprească producţia la uzina sa din Cehia pentru unele perioade, în ultimele luni.

 

CITEȘTE ȘI:

IVECO și Nikola au inaugurat o fabrică pentru producția de vehicule grele electrice

ZF pune în mișcare mobilitatea sustenabilă. Cele mai recente inovații prezentate la IAA Mobility

 

Adaugati comentariu