Volkswagen își spală păcatele și își face divizie de mașini electrice

Volkswagen mașini electrice

Volkswagen a căzut în picioare după scandalul emisiilor și vrea să treacă în tabăra cealaltă. A aflat deja parola de acces: planul nemților are la bază vânzarea a 1,5 milioane de mașini electrice până în 2025. Volkswagen a anunțat că va înființa o divizie specială rezervată mașinilor cu emisii zero.

Volkswagen le-a declarat război celor de la Tesla. Divizia de vehicule electrice de la Volkswagen se va afla, începând cu 1 februarie, sub comanda lui Thomas Ulbrich, actualul șef al diviziei de logistică și producție. Ulbrich deține această funcție din 2014, dar se află în cadrul companiei încă din anul 1989. Acesta are ca obiectiv accederea în topul vânzărilor de mașini electrice.

În cadrul noului proiect, nemții vor să lanseze, în 2020, modelul ID și SUV-ul ID Crozz. Planul, care poartă denumirea “Roadmap E” este ca, până în 2021, sub-brand-ul ID să ajungă la o gamă care să cuprindă 20 de modele electrice și la 100.000 de unități vândute.

VW I.D. CROZZ II 2

Volkswagen speră să detroneze Tesla în cel mai scurt timp. Pentru a-și atinge obiectivul, până în 2025, ID ar trimite pe piață nu mai puțin de 80 de modele, 50 electrice și 30 plug-in hybrid. Primul model, un hatchback, ar ajunge în showroom-uri în 2020, la un preț similar cu cel al Golf-ului cu motorizare diesel. SUV-ul ID Crozz ar urma să fie lansat la scurt timp.

Adaugati comentariu