VW va moderniza maşinile diesel mai vechi

Volkswagen (VW) este pregătit să susţină adaptările necesare pentru vehicule diesel mai vechi sau să ofere stimulente pentru achiziţia unora mai noi, au declarat surse citate de Reuters.
Turcia

În timpul unei discuţii cu ministrul german de transport, Andreas Scheuer, directorul executiv al VW, Herbert Diess, a promis să sprijine finanţarea instalării unor filtre de evacuare mai eficiente.

De altfel, ministrul Transporturilor respinge orice soluţie prin care eventualele adaptări ale motoarelor ar urma să fie plătite din banii contribuabililor.

Pe de altă parte, VW nu agrează deloc ideea ca producătorii auto să cumpere vehiculele diesel mai vechi.

De abia după trei ani de la scandalul Dieselgate şi doar după exercitarea unei presiuni politice, VW a fost de acord să monteze pe vehiculele mai vechi convertizoare catalitice mai bune, scrie şi publicaţia Spiegel, în ediţia sa online.

O serie de oraşele germane au fost acţionate în justiţie de grupurile de mediu pentru încălcarea în mod repetat a regulilor europene privind aerul curat, o etapă care a determinat instanţele să propună interzicerea vehiculelor diesel mai vechi ca modalitate de reducere a poluării din cauza particulelor şi a oxizilor de azot.

Adaugati comentariu