80 de elevi au început şcoala în clasele Continental de la Sibiu

Un număr de 80 de elevi au început cursurile în 3 clase Continental, în sistem de învăţământ profesional dual, la Colegiul Tehnic „Independenţa” din Sibiu.
continental

Clasei a X-a Continental, specializarea „Electromecanică”, formată din 30 de elevi, i s-au alăturat alte două clase a IX-a, specializările „Electronică şi Automatizări” şi „Electromecanică”, a câte 25 de elevi fiecare.

În anul şcolar 2019-2020, pe lângă suplimentarea locurilor, Continental va cheltui o sumă mai mare de bani: 125.000 de euro, faţă de aproximativ 75.000, cheltuiţi în anul şcolar 2018-2019.

Compania menţine o legătură strânsă şi cu alte instituţii de învăţământ cu profil tehnic. Elevii Colegiului Tehnic Energetic Sibiu şi ai Liceului Tehnologic Cisnădie urmează anual programele de practică în cadrul Continental, unde îşi efectuează orele de practică de specialitate, iar după absolvire pot beneficia şi de un loc de muncă. Aceste programe vor continua cu success şi în anii următori.

Împreună cu Colegiul Tehnic Energetic, Continental a dezvoltat „Technical Academy”, un program de pregătire tehnică, acreditat de către Ministerul Educaţiei Naţionale, care oferă un nivel ridicat de calificare pentru angajaţii care nu deţin o pregătire tehnică. Tipurile de acreditare sunt: tehnician electronist şi tehnician electro-mecanic, iar durata de instruire este de 7 luni. La sfârşitul programului, participanţii primesc o diplomă acreditată care este recunoscută internaţional.

„În ciuda contextului economic global, Continental continuă să se dezvolte la Sibiu, investind timp şi resurse în programe de formare şi calificare pentru tineri, care, mai apoi, au foarte mari şanse să fie recrutaţi de companie. Suntem într-o permanentă extindere a businessului”, a declarat Oswald Kolb, manager general al Continental Sibiu.

Pentru a susţine creşterea de personal generată de astfel de programe şi colaborări, Continental continuă să investească în extinderea locaţiei. Anul acesta este plănuită inaugurarea a noi spaţii de lucru: Modulul 6 de producţie şi o nouă clădire, a treia, dedicată activităţilor de cercetare şi dezvoltare.

 

CITEŞTE ŞI:

Volvo S90, sedanul ce îmbină luxul sofisticat cu tehnologia intuitivă

Porsche şi-a crescut participaţia în compania croată Rimac Automobili

Nexen Tire deschide, în Cehia, prima sa uzină din Europa

 

Adaugati comentariu