Germania va suplimenta cu 3 mld. euro sprijinul pentru industria auto aflată în dificultate

Germania a anunțat că va sprijini industria auto aflată în dificultate cu o sumă suplimentară de 3 miliarde de euro, urcând ajutorul financiar total al Berlinului la 5 miliarde de euro.
Adler Pelzer

Anunțul a venit după o întâlnire a cancelarului Angela Merkel cu șefii mai companii din industria auto și cu sindicatele, inclusiv cel al IG Metall, cel mai mare sindicat din Germania.

„Suntem cu toții conștienți de faptul că industria trece printr-o fază dificilă care afectează sute de mii de locuri de muncă”, a spus ministrul Economiei, Peter Altmaier.

La rândul său, Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că ajutorul va duce la „schimbări structurale pe termen lung” în industria auto.

Cel mai recent impuls financiar este de așteptat să consolideze vânzările, în condițiile în care companiile auto au înregistrat o scădere bruscă a veniturilor în prima jumătate a anului, în mare parte din cauza pandemiei.

Steffen Seibert a menționat că actualul pachet de stimuli va fi folosit și pentru a susține producătorii de piese auto. El a adăugat că, din acest pachet, Germania va folosi 1 miliard de euro pentru a prelungi subvenția pentru vehiculele electrice până în 2025.

Critici ale pachetul de stimulare acordat de Germania

Mișcarea ecologistă Fridays for Future (FFF) a numit pachetul de investiții o „blocadă în tranziția mobilității”. FFF a contestat în special subvenția guvernului german pentru vehiculele hibride, militanții făcând presiuni
pentru acțiuni mai dure pentru a reduce combustibilii fosili.

BUND, o organizație pentru protecția mediului, a declarat că sprijinul pentru vehiculele hibride plug-in ar fi „fatal” pentru protecția climei, deoarece mașinile funcționează doar parțial cu energie electrică.

 

CITEȘTE ȘI:

Pierderi în creștere pentru producătorul român de componente auto, UAMT Oradea

Schaeffler contribuie la electrificarea mașinilor de curse DTM

Ford Motor îşi va produce propriile baterii pentru mașini electrice

 

Adaugati comentariu