Jaguar Land Rover va investi 1 mld. £ în producţia de maşini electrice

Jaguar Land Rover va investi aproape 1 miliard de lire sterline pentru a produce automobile electrice în Marea Britanie, asigurând mii de locuri de muncă şi ajutând industria auto din Marea Britanie să supravieţuiască tranziţiei globale la surse alternative de energie în deceniile următoare. 
jaguar

Cea mai mare companie auto din Regatul Unit, care a produs anul trecut 30% din cele 1,5 milioane de automobile fabricate la nivel naţional, va reutila unitatea de producţie de la Castel Bromwich pe parcursul verii, pregătindu-se pentru realizarea următoarei generaţii de modele Jaguar electrice şi hibride, începând cu sedanul de lux XJ.

„Ne-am angajat să facem următoarea noastră generaţie de vehicule cu emisii zero în Regatul Unit”, a declarat directorul executiv al Jaguar Land Rover, Ralf Speth.

Acesta a cerut guvernului de la Londra să coopereze cu mediul de afaceri pentru a crea o „mega-fabrică” de baterii în Marea Britanie, în încercarea de a limita dependenţa industriei auto naţionale „de materialele esenţiale provenite astăzi din străinătate”.

„Bateria reprezintă 40% din costul unui vehicul electric. Vrem să păstrăm acest tip de valoare adăugată în Marea Britanie”, a subliniat Ralf Speth

Uzina Jaguar de la Castle Bromwich din West Midlands va produce maşini electrice folosind baterii realizate la fabrica sa din Hams Hall şi componente electrice de la uzina de motoare din Wolverhampton, însă mare parte din producţie se va baza în continuare pe bateriile importate din Asia.

Trei dintre cele patru fabrici europene ale Jaguar Land Rover se află în Marea Britanie. A patra unitate se află în Slovacia şi a fost inaugurată anul trecut.

 

CITEŞTE ŞI:

Autovehicule conectate. UE preferă standardul 5G, în detrimentul WI-FI

Nokian Tyres construieşte un nou centru de testare de mare viteză

Acordul comercial UE-Mercosur elimină taxele pentru maşini şi componente auto

 

Adaugati comentariu