Nokian Tyres construieşte un nou centru de testare de mare viteză

Noul centru de testare Nokian Tyres din Spania permite testarea anvelopelor de vară, mixte şi de iarnă în toate sezoanele. Traseele vor fi gata în anul 2020, iar investiţia totală este estimată la 60 de milioane de euro.
nokian tyres

Locul în care exista cândva doar o linie galbenă, formată din numeroase câmpii, oferă acum o imagine impresionantă a pistelor de testare.

Cel mai impresionant element al centrului de testare este pista ovală formată din curbe îndoite, cu o lungime de peste 7 km. O echipă din Germania, specializată în construcţia curbelor pentru piste ovale, lucrează în prezent la topografia şi straturile superioare ale acestor curbe.

Şantierul, cu o suprafaţă de 300 de hectare, este situat în Santa Cruz de la Zarza, un oraş mic, aflat la o oră distanţă de condus faţă de Madrid.

„Centrul de testare din Spania este cea mai mare investiţie în zona de testare pe care compania a făcut-o de-a lungul istoriei sale. Acest centru de testare va ajuta la creşterea şanselor de a fabrica produse compatibile cu pieţele aflate în continuă creştere şi care se aliniază strategiei noastre. De asemenea, centrul de testare investeşte în cercetarea şi dezvoltarea tuturor produselor noastre”, spune Juha Pirhonen, vicepreşedinte al Tire Technologies.

Accentul principal este pus pe anvelopele de vară, pe anvelopele mixte şi pe anvelopele cu o clasă de viteză ridicată. Există o cerere foarte mare pentru aceste tipuri de anvelope pe pieţele aflate în dezvoltare, din Europa Centrală şi America de Nord – unde compania va deschide în curând o nouă fabrică. O altă arie de interes a centrului de testare este dezvoltarea siguranţei produselor, pe tot parcursul anului.

Testarea, esenţială pentru dezvoltarea unor anvelope sigure

Cele mai multe dintre lucrările de pregătire a celor peste 10 piste de testare ale noului centru de testare sunt acum pregătite: straturile superioare ale solului au fost îndepărtate, iar utilajele au început deja lucrările de construcţie a pistelor. Următoarea etapă este finalizarea lucrărilor de construcţie a straturilor de asfalt care, pentru majoritatea pistelor, vor fi finalizate în anul 2020.

Lucrările de construcţie a pistei ovale sunt cele mai avansate: ghilimelele curbei sudice şi lucrările de sol sunt deja finalizate. Următoarele etape sunt profilarea profundă şi aşezarea primelor straturi de asfalt. Odată pregătită, pista ovală va permite testarea anvelopelor la viteze de până la 300 km/h.

Noul centru de testare este cel de-al treilea construit de Nokian Tyres. Acesta completează reţeaua de testare existentă a companiei, formată din centrul de testare de 700 de hectare din Ivalo, dedicat testării anvelopelor de iarnă şi centrul de testare situat lângă sediul central din Nokia.

Abordarea durabilă Nokian Tyres

Una dintre zonele de dezvoltare pe care Nokian Tyres se concentrează este planta guayule, o posibilă materie primă pentru fabricarea anvelopelor. Nokian Tyres participă în mod activ la cultivarea şi studiul acestei plante, împreună cu universităţile locale şi numeroşi parteneri. Scopul este de a identifica dacă guayule este o posibilă resursă de cauciuc de înaltă calitate. Plantaţia este întreţinută de fermieri locali.

Compania a păstrat, de asemenea, 25 de hectare de teren pentru protecţia faunei sălbatice. Acest proiect include construirea de cuiburi pentru şoimi şi bufniţe şi construirea unor elemente de apă pentru păsări, care vor fi urmărite îndeaproape în următorii 3 ani. De asemenea, stejari holm şi alţi copaci vor fi plantaţi pe şantier.

 

CITEŞTE ŞI:

Acordul comercial UE-Mercosur elimină taxele pentru maşini şi componente auto

Fabrica Bosch din Blaj a echipat un laborator dedicat pregătirii studenţilor

Ajutorul de stat pentru PSA de la Guvernul spaniol, sub lupa CE

 

Adaugati comentariu