Autovehicule conectate. UE preferă standardul 5G, în detrimentul WI-FI

Un număr de 21 de state membre ale Uniunii Europene susţin conectarea 5G a automobilelor, respingând propunerea Comisiei Europene pentru un standard bazat pe Wi-Fi.
5g

Comisia Europeană, care doreşte să stabilească standarde pentru o piaţă care ar putea genera venituri de miliarde de euro pentru producătorii auto, operatorii de telecomunicaţii şi producătorii de echipamente, a argumentat că sistemul Wi-Fi este disponibil acum, spre deosebire de 5G, şi că ar contribui la siguranţa pe şosele.

Germania, Franţa şi Italia, care au industrii auto puternice, se numără printre ţările care au votat împotrivapropunerii Comisiei Europene, la o întâlnire la Bruxelles a reprezentanţilor UE.

Votul contrastează cu cel al parlamentarilor UE din luna aprilie, care au susţinut planul Wi-Fi în detrimentrul tehnologiei 5G.

Industriile auto şi de tehnologie au fost divizate în privinţa cărei tehnologii este mai bună şi mai sigură.

Între susţinătorii tehnologiei Wi-Fi, care conectează maşinile între ele, se numără Renault, Toyota, NXP, Autotalks şi Kapsch TrafficCom.

Standardul tehnologiei 5G, care poate conecta maşinile cu dispozitive din mediul înconjurător, este preferat de Daimler, Ford, PSA Group, Deutsche Telekom, Ericsson, Huawei, Intel şi Samsung.

Susţinătorii 5G firmă că această tehnologie are o rază mai largă de aplicare, în domenii ca divertisment, traficul de date şi navigaţie.

Miniştrii UE se vor întâlni pe 8 iulie, când ar urma să respingă în mod oficial propunerea pentru Wi-Fi.

 

CITEŞTE ŞI:

Nokian Tyres construieşte un nou centru de testare de mare viteză

Acordul comercial UE-Mercosur elimină taxele pentru maşini şi componente auto

Fabrica Bosch din Blaj a echipat un laborator dedicat pregătirii studenţilor

 

 

Adaugati comentariu