Noua fabrică Volkswagen din Turcia va produce anual 300.000 de vehicule VW Passat şi Skoda Superb

În noua fabrică Volkswagen din Turcia vor fi asamblate viitoarele generaţii Passat şi Skoda Superb, investiţia ridicându-se la aproximativ 1 miliard de euro.
noua fabrică volkswagen

Noua fabrică Volkswagen va avea o capacitate maximă anuală de 300.000 de vehicule, două treimi din acest volum fiind dedicat modelului Passat. Volkswagen se aşteaptă la crearea unui număr de 4.000 de locuri de muncă, atât în producţie, cât şi la furnizori, relatează Automotive News Europe, care citează un document al constructorului auto german.

Noua fabrică Volkswagen va fi localizată în localitatea Manisa, la 40 km nord-est de Izmir, pe coasta de vest a Turciei. Demararea producţiei este programată pentru anul 2022.

VW a ales Turcia în defavoarea Bulgariei, datorită „condiţiilor macroeconomice pozitive”, forţei de muncă înalt calificate şi structuii de furnizori bine dezvoltate, la care se adaugă o populaţie de 80 de milioane de locuitori, comparabilă, ca dimensiune, cu cea a Germaniei, potrivit documentului companiei.

Un purtător de cuvânt al VW nu a comentat detaliile privind amplasareauzinei, spunând doar că grupul se află în „etapele finale ale negocierilor”.

Viitoarea fabrică va facilita creşterea vânzărilor pe pieţele din zonă, în special în Europa de Est, Asia şi Orientul Mijlociu.

În Turcia, VW va muta producţia Passat de la uzina din Emden (Germania), pe care o va specializa în asamblarea maşinilor electrice. La rândul ei, producţia Skoda va permite suplimentarea volumului necesar la uzina din Kvasiny, unde este produs modelul Superb.

 

 

CITEŞTE ŞI:

Vitesco Technologies: Noua marcă ţinteşte poziţia de lider în domeniul tehnologiilor drivetrain

Primul proces colectiv împotriva Volkswagen a început. 470.000 de reclamanţi individuali

Volkswagen mizează pe îmbunătăţirea productivităţii uzinelor sale cu 30%

 

Adaugati comentariu