Vitesco Technologies: Noua marcă ţinteşte poziţia de lider în domeniul tehnologiilor drivetrain

O nouă companie se prezintă în Regensburg: fosta divizie a companiei Continental va funcţiona sub denumirea Vitesco Technologies. Compania, care funcţionează independent din ianuarie 2019, îşi lansează acum noua identitate de marcă în cele aproximativ 50 de locaţii din întreaga lume.
vitesco

Punctul de plecare este sediul central al companiei Vitesco Technologies din Siemensstrasse din Regensburg. Acolo, noul logo, este clar vizibil pe clădire. Aspectul extern este completat de un nou site modern, precum şi de o prezenţă social media pe diverse platforme din întreaga lume.

„Ţinta noastră este mobilitatea curată şi durabilă. Pentru realizarea acesteia, transformăm partea centrală a vehiculului într-una inteligentă şi electrică. Sunt foarte mulţumit de dinamismul noii noastre identităţi de marcă. Scoate în evidenţă poziţia de lider în tehnologii curate, astăzi şi în viitor” spune Andreas Wolf, CEO Vitesco Technologies.

 

Prin autonomia Vitesco Technologies, Continental reacţionează la schimbările rapide de cerinţe din industria automotive. În parte, reducerea drastică a emisiilor se află în vârful agendei politice şi sociale din întreaga lume. În funcţie de regiune, această dezvoltare progresează cu viteze diferite.

„Flexibilitatea este la ordinea zilei. Din perspectivă globală, toate tipurile de tracţiuni sunt solicitate. Misiunea noastră este de a le face curate, eficiente şi accesibile. Acest lucru poate fi realizat prin electrificare. Ca o companie independentă putem răspunde acum mai rapid şi mai eficient la cerinţele industriei noastre şi să ne valorificăm mai bine punctele forte ”, a spus Wolf. „Vrem să jucăm un rol principal în electrificarea autovehiculului.”

În Romania, compania îşi desfăşoară activitatea în Timişoara, Sibiu, Iaşi (cele 3 locaţii sunt centre de inginerie) şi Braşov (locaţie de producţie) şi avea peste 3000 angajaţi la finalul anului 2018. Cristian Mihaly (foto) a preluat conducerea companiei Vitesco Technologies România, la 1 ianuarie 2019, după ce în ultimii 18 ani a ocupat diferite poziţii în Continental.

La ce face referire noul nume

„Vitesco” derivă din latinescul „vita” (viaţă). Reprezintă energie, viteză şi agilitate. Adăugarea „Technologies” consolidează revendicarea ca furnizor de tehnologii inovatoare, de pionierat, şi servicii pentru mobilitate durabilă. Cu formele sale curgătoare, sigla „Vitesco” reprezintă, pasiunea, dinamismul şi mişcarea.

Sistemele de propulsie ale autovehiculelor trec în prezent prin cea mai mare schimbare din toate timpurile. Cota estimată de 50 la sută de vehicule electrice şi hibride până în 2030, oferă oportunităţi excelente în domeniul electromobilităţii. În special, hibridizarea uşoară a motoarelor cu combustie va avea o importanţă enormă în următorii ani.

Vitesco Technologies a dezvoltat, de-a lungul deceniilor, un know-how larg şi cuprinzător. Acest lucru se aplică în special pieţei electromobilităţii în creştere rapidă.

Vitesco Technologies este deja unul dintre puţinii furnizori de sistem capabili să furnizeze electrificare completă dintr-o singură sursă. Portofoliul include tehnologii inovatoare şi eficiente pentru electrificarea de 48 de volţi, motoare electrice, precum şi electronice performante pentru motoare hibride şi vehicule cu baterie. Competenţele dezvoltate de-a lungul deceniilor continuă să facă parte din activitatea principală: electronică, senzori şi actuatoare. Acestea vor fi în continuare indispensabile în toate scenariile viitoare ale sistemelor de propulsie.

În octombrie 2018, Andreas Wolf a preluat conducerea diviziei de propulsie – care este astăzi Vitesco Technologies. Anterior, Wolf a condus unitatea de afaceri Body & Security a Continental. Această divizie şi-a triplat cifra de afaceri şi şi-a dublat marjele sub conducerea sa. Ceilalţi doi directori Vitesco Technologies, directorul financiar, Werner Volz (director financiar, CFO) şi directorul de resurse umane, Ingo Holstein (director de relaţii umane, CHRO), au deţinut funcţii de conducere la Continental pentru o lungă perioadă de timp.

Vitesco Technologies este cel mai important dezvoltator internaţional şi producător de tehnologii de ultimă generaţie, pentru o mobilitate durabilă. Cu soluţii de sistem inteligente şi componente pentru propulsii electrice, hibride şi cu combustie internă, Vitesco Technologies face mobilitatea curată, eficientă şi accesibilă. Gama de produse include sisteme de propulsive electrică, unităţi de control electronice, senzori, actuatori şi soluţii de retratare a gazelor de evacuare.

În 2018, Vitesco Technologies, o divizie a Continental AG, a înregistrat vânzări de 7,7 miliarde de euro şi angajează peste 40.000 de angajaţi în aproximativ 50 de locaţii din întreaga lume. Vitesco Technologies are sediul central în Regensburg, Germania.

 

CITEŞTE ŞI:

Primul proces colectiv împotriva Volkswagen a început. 470.000 de reclamanţi individuali

Prima reuniune în România a Comitetului de Legătură al ACEA

Volkswagen mizează pe îmbunătăţirea productivităţii uzinelor sale cu 30%

 

 

Adaugati comentariu