Noul Renault Mégane R.S. și Bridgestone Potenza S001 fac echipă

Renault Megane RS

Poți ajunge oriunde cu anvelopele potrivite. Pe asta se bazează și noul Renault Mégane R.S., care se aliază cu Brigestone, pentru a încălța pneurile Potenza S001. Sportiva franceză avea nevoie de o abordare personalizată.

Bridgestone Potenza S001 de 19 inci sunt echipare standard la noul Megane RS. Este o anvelopă transmite putere, control și performanță în asfaltul pe care rulează compacta de la Renault, fără a-i submina abilitățile hot hatch-ului propulsat de un motor turbo cu injecție directă, de 1.8 litri cu 4 cilindri, care dezvoltă 280 CP și 390 Nm.

“Am construit Potenza S001 pornind de la această premisă. Am mărit blocurile de umăr de la exteriorul benzii de rulare pentru a creşte manevrabilitatea şi a scurta distanţa de frânare pe uscat şi le-am micşorat pe cele de la interior pentru a optimiza perormanţele pe ud”, spune Christophe de Valroger, vice-preşedinte Bridgestone Europa declară.

Renault Megane RS

Inovațiile anvelopei Potenza S001 care încalță Megane RS-ul cu direcție integrală s-au extins dincolo de geometria canelurilor și a benzii de rulare. Realizate dintr-un compus avansat și beneficiind de un perete lateral ranforsat, anvelopele Bridgestone cresc rigiditatea și duc capacitatea de reacție și de virare la un nivel superior.

“Am redus rezistenţa la rulare și astfel Potenza S001 rămâne în graficul regulamentelor de astăzi şi de măine, obţinând clasificarea A pentru aderenţa pe ud”, explică Valroger.

Renault Megane RS

„Bridgestone și Renault au făcut un parteneriat cu generația anterioară a Mégane R.S., dar de data acesta colaborarea a ajuns la un nou nivel”, explică pilotul Laurent Hurgon. „Am fost cu adevărat atenți la fiecare actualizare, colaborând în strânsă legătură, astfel încât se poate simți această incredibilă precizie a performanței.

Renault Mégane R.S. este deja disponibil pentru comandă.

Adaugati comentariu