Volvo îşi „înverzeşte” toate fabricile până în 2025

Un sistem de încălzire din surse regenerabile alimentează, de la începutul acestui an, uzina Volvo Cars din Skovde (Suedia), aceasta devenind prima fabrică a grupului "neutră" din punct de vedere climatic.

Constructorul suedez a încheiat un acord cu societatea Skovde Varmeverk, un furnizor local de energie termică, deţinut integral de municipalitate, a cărui misiune este de a produce electricitate, apă caldă şi căldură pentru localitate respectând mediul înconjurător.

Ca atare, toată căldura furnizată uzinei Volvo este obţinută numai din incinerarea deşeurilor sau prin utilizarea biomasei şi a biocarburanţilor reciclaţi.

Fabrica din Skovde, unde se produc motoare pentru maşinile Volvo, este alimentată, din 2008, doar cu energie electrică din surse regenerabile, ceea ce o transformă în prima uzină a constructorului suedez „neutră” din punct de vedere climatic.

De altfel, constructorul auto sudez şi-a propus ca până în 2025 toate unităţile sale de producţie să deruleze operaţiuni neutre din punct de vedere climatic, ceea ce înseamnă că va fi utilizată doar energia din surse regenerabile. În linie cu această strategie, la fabrica din Ghent (Belgia) a fost introdus un sistem de încălzire prin care emisiile de CO2 sunt reduse cu 40%, stopând astfel emiterea în atmosferă a 15.000 de tone de CO2 anual.

În paralel, Volvo va desfăşura şi proiectul de „electrificate” a gamei de autovehicule, începând cu 2019.

Volvo a fost înfiinţată în 1927, autovehiculele sale fiind vândute astăzi în aproximativ 100 de ţări. Volvo Cars este deţinută, din 2010, de Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) din China.

Principalele centrele de producţie auto ale companiei sunt situate în Gothenburg (Suedia), Ghent (Belgia), Chengdu şi Daqing (China), în timp ce motoarele sunt fabricate la Skövde (Suedia) şi Zhangjiakou (China), iar alte componente auto la Olofström (Suedia).

Adaugati comentariu