Constructorul rus de camioane KAMAZ vrea să producă vehicule electrice în Ungaria

Ministerul Inovației și Tehnologiei din Ungaria a semnat un memorandum de înțelegere cu producătorul rus de camioane KAMAZ privind înființarea unui centru local de cercetare și dezvoltare pentru vehicule electrice și, ulterior, a unei unități de producție, potrivit agenției de știri maghiare, MTI.
Kamaz

Astfel, KAMAZ își va lansa centrul de cercetare și dezvoltare în Ungaria în acest an, cu un personal de 65 de ingineri, a anunțat Ministerul maghiar al Inovației și Tehnologiei. Numărul de ingineri se va dubla la 130 până în 2024, a adăugat acesta.

Compania rusă ar putea începe producția în Ungaria în 2025, producând 32.000 de vehicule electrice pe an. Până în 2030, producția din Ungaria ar putea crește chiar de 10 ori.

Ungaria și KAMAZ ar putea înființa o societate mixtă pentru a implementa acesta planurile, a adăugat ministerul.

Memorandumul de înțelegere a fost semnat de ministrul inovației și tehnologiei, László Palkovics și de Igor Povarazdnyuk, directorul general al KAMA JSC, o companie lansată de KAMAZ pentru a produce vehicule electrice.

Grupul KAMAZ este cel mai mare producător de vehicule comerciale din Federația Rusă și unul dintre cei mai mari 20 producători de camioane grele la nivel mondial, ocupând locul 16 în topul producătorilor de vehicule cu o masă mai mare de 16t.

Capacitatea de producție a grupului rus este de peste 71.000 de vehicule anual.

 

CITEȘTE ȘI

Mecanisme pentru gestionarea forţei de muncă în industria auto

Vânzări în creștere cu 15% în 2021 pentru producătorul de baterii auto Rombat Bistrița

 

 

Adaugati comentariu