Continental Sibiu dublează numărul de clase de învăţământ dual la Colegiul Tehnic “Independenţa”

Continental, companie tehnologică, va avea două clase de învăţământ profesional dual la Colegiul Tehnic “Independenţa” din Sibiu. Compania a decis să dubleze anul acesta numărul de locuri disponibile pentru anul scolar 2019-2020.

O clasă va fi dedicată specializării Electronică şi Automatizări, iar cea de-a doua specializării Electromecanică. Fiecare clasă va avea 25 de locuri.

„Anul trecut am fost surprinşi de numărul mare de elevi care doreau să intre în clasa Continental. În urma unei campanii intense de promovare în offline şi în online, precum şi a celor peste 80 de vizite în şcoli, am avut peste 46 de aplicanţi pentru 25 de locuri. La momentul respectiv am decis suplimentarea până la 33 de locuri pentru a oferi şansa cât mai multora să vină. Pentru că am vazut interes şi pentru că suntem conştienţi că un astfel de proiect poate avea un impact pozitiv în viaţa tinerilor, am decis ca pentru anul şcolar 2019-2020 să înfiinţăm nu una, ci două clase Continental“, a precizat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

Pe lângă suplimentarea locurilor, Continental va investi şi anul acesta în dotarea şi modernizarea laboratoarelor şi sălilor de curs de la Colegiul Tehnic “Independenţa”, dedicate învăţământului dual. 15.000 de euro sunt planificaţi în acest scop.

Timp de trei ani, elevii înscrişi în clasa Continental vor pune bazele electronicii şi electromecanicii şi vor aplica noţiunile studiate în sectorul producţiei componentelor electronice pentru industria auto.

De asemenea, ei vor beneficia şi de un pachet de beneficii: o bursă lunară de 500 de lei – 200 de lei din partea statului şi 300 de lei din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcţie de rezultatele şcolare şi implicarea în activităţile practice, transport şi cazare gratuită pentru elevi în căminul Colegiului Tehnic “Independenţa”, masă gratuită în cantina Continental în perioadele de practică în companie şi precontract de angajare Continental oferit imediat după afişarea rezultatelor.

„Pe langă toate beneficiile oferite, avantajul învăţământului profesional dual este acela că tinerii sunt într-adevăr pregătiţi pentru o meserie. Orele de practică se desfăşoară în cadrul companiilor partenere şi, astfel, cunoştinţele practice se aplică în mediul real de muncă. Colegiul Tehnic “Independenţa” a fost primul liceu din judeţul Sibiu care a dezvoltat un proiect pilot pe sistemul de învăţământ profesional dual şi dorim să extindem şi mai mult această zonă”, a spus Mirela Hanea, directorul Colegiului Tehnic “Independenţa” Sibiu.

În funcţie de rezultatele şcolare şi competenţele dobândite pe parcursul perioadei practice, absolvenţii vor fi angajaţi în poziţia de operator linie producţie sau tehnician, cu susţinerea continuării calificării prin intermediul cursului de electromecanic în cadrul Academiei Tehnice Continental şi/sau a continuării studiilor la liceu, forma de învăţământ: seral.

 

CITEŞTE ŞI:

Bosch lansează un nou program de masterat în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

BMW îşi construieşte o uzină în regiunea portului Kalinigrad din Rusia

Daimler va produce autoturisme Mercedes-Benz în Egipt

 

 

Adaugati comentariu