Coronavirus: Bosch pune în funcțiune o linie de producție pentru măști, complet automatizată
„Limitarea răspândirii coronavirusului este o provocare pentru întreaga societate. Echipându-i pe angajații noștri cu măști pe care le facem noi înșine, ajutăm la scăderea presiunii asupra pieței. Mai mult, facem munca necesară care ne va permite să reluăm, în siguranță, operațiunile și să ne protejăm angajații”, spune Volkmar Denner.
În urma unei creșteri coordonate a producției, care se va desfășura până la sfârșitul lunii iunie, compania va fabrica peste jumătate de milion de măști, folosind cinci linii de producție din cadrul a patru locații Bosch din întreaga lume. Liniile au fost proiectate de către unitatea de utilaje pentru scopuri speciale. În urma unor solicitări de la peste 30 de companii, Bosch pune gratuit planurile de proiectare a liniei speciale la dispoziția celor interesați.
Bosch proiectează o linie de producție destinată măștilor
Alături de alte măsuri de igienă, măștile pentru față sunt un mijloc eficient de reducere a riscului de infectare cu Covid-19. Dezvoltată de unitatea Bosch de utilaje pentru scopuri speciale în doar câteva săptămâni, linia complet automatizată este integrată și în cadrul altor locații ale companiei, pentru a atinge scopul fabricării măștilor.
Pe lângă fabrica principală pentru industrie 4.0 din Stuttgart-Feuerbach, unde sunt proiectate două linii, capacitatea de producție a măștilor va crește cu ajutorul liniilor de producție deschise la locațiile Bosch din Naganathapura, India și Juárez, Mexic. O instalație din cadrul fabricii Rexroth din Erbach, Germania, va completa rețeaua de producție. În general, până la sfârșitul lunii iunie, volumul de producție al celor cinci linii este stabilit să depășească zece milioane de măști pe lună.
Producția internă va ameliora blocajele de aprovizionare
Acoperirea feței are ca scop principal împiedicarea răspândirii agenților patogeni din nasul și gâtul purtătorului. În același timp, masca acționează ca o barieră pentru lichidele corporale produse de persoanele din apropiere. Bosch fabrică măști chirurgicale tip I și II, care respectă standardul european DIN EN 14683 și le va folosi, în principal, pentru a-și proteja cei aproximativ 400.000 de angajați din întreaga lume.
Bosch dorește să pună la dispoziția terților orice capacitate în exces, cu condiția să existe cerere și măștile să satisfacă standardele specifice țării. Mai mult, Bosch pune gratuit la dispoziția altor companii proiectele, desenele tehnice și instrucțiunile de asamblare disponibile, precum și informații despre modul în care măștile sunt ambalate și distribuite.
„Liniile noastre speciale de producție ne oferă o independență mai mare, deoarece măștile pot fi fabricate direct la fața locului, chiar acolo unde sunt necesare”, adaugă Volkmar Denner.
Unitatea Bosch de utilaje pentru scopuri speciale oferă companiilor interesate consultanță de specialitate și furnizează sisteme complete la cerere.
„Bosch răspunde amenințării coronavirusului prin dezvoltarea tehnologiei. Contribuim cu puterea noastră de inovare și expertiza extinsă în domeniul producției”, spune Rolf Najork, membru al consiliului de administrație Bosch, responsabil pentru tehnologia industrială.
Unitatea de utilaje pentru scopuri speciale a Bosch oferă soluții adaptate
Parte a diviziei Tehnologie industrială, Robert Bosch Manufacturing Solutions GmbH dezvoltă de 25 de ani planuri flexibile și scalabile pentru sisteme de asamblare, testare și tehnologii de producție și servicii conexe. În cadrul grupului Bosch, departamentul joacă un rol semnificativ.
De exemplu, în domeniul electromobilității, unitatea este responsabilă pentru inspecția finală a motoarelor de biciclete electrice. Cu aproximativ 2.000 de angajați în nouă sedii din întreaga lume, serviciile furnizate de unitatea de utliaje pentru scopuri speciale sunt adaptate atât nevoilor fabricilor Bosch, cât și clienților externi.
Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.
Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 și mobilitate conectată. Bosch urmărește o viziunea unei mobilitățisustenabile și sigure.
Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată, prin intermediul produselor și soluțiilor care ori conțin inteligență artificială (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.”
Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 72.600 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 126 locaţii din lume, precum și aproximativ 30.000 de ingineri software.
Compania a fost înfiinţată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină și inginerie electrică”.
Structura specială a acţionariatului Robert Bosch GmbH asigură libertatea antreprenorială a grupului Bosch, permiţând companiei să planifice pe termen lung şi să facă investiţii semnificative pentru asigurarea viitorului său. 92 de procente din acţiunile Robert Bosch GmbH sunt deţinute de fundaţia caritabilă Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt deţinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Funcţiile de conducere antreprenorială ale grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de acţiuni sunt deţinute de familia Bosch și de Robert Bosch GmbH.
CITEȘTE ȘI:
Uniţi împotriva coronavirusului: angajaţii Continental se implică la nivel mondial
Bosch intervine activ în lupta împotriva Covid -19 în România