EximBank finanțează dezvoltarea Farplas & Smart Solutions, furnizor pentru industria auto

EximBank a acordat un pachet financiar în valoare totală de 11,5 milioane de euro companiei Farplas&Smart Solutions, parte a grupului Delta Invest din Mioveni (judeţul Argeş), producător român de produse şi componente injectate din mase plastice, în special pentru industria auto.
EximBank

Pachetul structurat de bancă include atât componente de finanţare – care acoperă nevoia de capital generată de dezvoltarea continuă a societăţii şi care asigură necesarul pentru derularea unei investiţii într-o nouă linie de producţie pentru repere injecţie mase plastice, cât şi de garantare – garanţii de stat care acoperă 50% din produsele de creditare.

”Sectorul automotive este unul strategic pentru economia românescă, în condiţiile în care s-a dezvoltat în mod accelerat, iar aproape toate maşinile fabricate în Europa au astăzi cel puţin o componentă produsă în România. Este un domeniu cu un mare potenţial şi suntem încântaţi că, prin parteneriatul cu grupul Delta, reuşim să ne poziţionăm ca un partener valoros având oportunitatea ca, alături de clienţii noştri, să contribuim la continuarea tendinţei de creştere a acestui sector şi a economiei româneşti”, a arătat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Farplas&Smart Solutions este o companie joint-venture, înfiinţată în 2020 de Farplas Otomotiv Sanayi Anonim Sirketi, companie turcă specializată în vopsirea şi injectarea de piese din plastic pentru industria auto, şi Smart Plast Solutions SRL, societate românească specializată în injectarea de piese din plastic, parte a grupului Delta Invest. Compania este furnizor pentru Grupul Renault (repere plastic de tipul bară faţă/spate, ornamente auto, spoilere etc.) şi, din acest an, a demarat colaborarea şi cu fabrica Ford de la Craiova, preluată recent de compania turcă Ford Otosan.

”Deşi suntem o companie relativ nouă în domeniu, avem avantajul experienţei acţionarilor noştri, fiecare un reper în domeniul în care activează. Acest lucru ne-a permis ca în 2021, practic, primul an de funcţionare, să înregistrăm un volum de afaceri de peste 11 milioane de lei. Acum, demararea colaborării cu Ford marchează o nouă etapă în dezvoltarea companiei noastre, şi suntem bucuroşi că am găsit în EximBank partenerul financiar care să susţină atât derularea activităţii noastre curente, cât şi investiţia în amenajarea şi dotare a unei noi hale pentru producerea de piese auto pentru clienţi din România şi nu numai”, a precizat Nicolae Movileanu, fondatorul grupului Delta Invest.

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate. În 2020, EximBank a finalizat achiziţia Băncii Româneşti moment ce a marcat integrarea acesteia în Grupul EximBank. Banca Românească este o bancă universală ce oferă clienţilor săi, persoane fizice şi juridice, o gamă largă de produse şi servicii de calitate adaptate nevoilor fiecăruia prin intermediul reţelei sale teritoriale de aproape 85 de sucursale şi agenţii. Alături de cele două bănci, din Grupul EximBank face parte şi Compania de Asigurări – Reasigurări Exim România (EximAsig), specializată în asigurarea riscurilor financiare, de export şi comerciale interne.

 

 

CITEȘTE ȘI:

4 motive pentru care ar trebui să cumperi o poliță de asigurare auto online

Sfaturi pentru analiza de la distanță a timpului de lucru folosind un tahograf digital

 

 

Adaugati comentariu