Ford va produce baterii litiu-ion la fabrica din Valencia

Constructorul auto american Ford va demara, în septembrie, la fabrica din Valencia, producţia bateriilor litiu-ion care vor alimenta noul model hibrid plug-in Kuga şi noile modele hibride Kuga, S-MAX Hybrid şi Galaxy.
Litiu-ion

Preşedintele Ford Europa, Stuart Rowley, a anunţat că opt milioane de euro vor fi alocaţi pentru S-Max şi Galaxy şi încă 24 milioane de euro vor fi investiţi în producţia de baterii litiu-ion. Alţi 10 milioane de euro vor fi utilizaţi pentru dezvoltarea modelelor hibride Kuga la fabrica din Valencia, care va produce în total şapte vehicule electrice marca Ford.

Investiţia face parte din strategia companiei de a lansa 14 modele electrificate în viitor.

Anul viitor, Ford va lansa la uzina sa din Spania versiunile hibride ale modelelor S-Max şi Galaxy.

Recent, Ford anunţase că va face investiţii de 11 miliarde de dolari pentru a lansa 40 de modele de automobile electrice şi hibride, până în 2022.

În noiembrie, Ford a prezentat la Los Angeles modelul exclusiv electric Mustang Mach E, care va face concurenţă modelelor Tesla, când va începe să fie vândut pe pieţele din SUA şi Europa, toamna următoare.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA este prezent şi pe piaţa din România, la Craiova.

 

CITEŞTE ŞI:

CES 2020. Continental şi Sennheiser revoluţionează sistemul audio din vehicul

GETAC va furniza Grupului BMW dispozitive şi soluții mobile ultra-rezistente

CES 2020: Bosch ridică ştacheta cu privire la inteligenţa artificială

 

Adaugati comentariu