Greva Dacia pe 7 noiembrie: Care sunt solicitările angajaților

Școală duală ACAROM

Greva Dacia: Angajații de la uzina argeșeană pregătesc un protest de amploare. Acesta va avea loc pe 7 noiembrie, în fața Centrului Cultural al orașului Mioveni.

Toți cei 14.000 de angajați ai fabricii sunt așteptați să iasă marți în stradă, astfel că producția uzinei Dacia va fi cu siguranță suspendată pentru cel puțin câteva ore. Fluxul de producție a fost stopat timp de o zi, la ultimul protest sindical de o amploare similară.

Printre nemulțumirile principale ale angajaților Dacia se numără propunerea transferului contribuţiilor de la angajator la angajat, care ar putea duce la scăderea salariilor nete, precum și amânările repetate ale proiectului autostrăzii Piteşti – Sibiu. Noua autostradă ar reduce timpul de livrare al mașinilor de la fabrică, ceea ce ar ajuta producția și finanțele Dacia. ”Guvernul PSD și ALDE ne fură banii. Nimeni nu a mai îndrăznit să ia din banii muncitorilor,” susțin reprezentanții sindicatului.

Sindicatele Dacia i-au convocat pe cei 14.000 angajați la protestul din 7 noiembrie prin intermediul unor flyere, care detaliază și solicitările principale, redate mai jos în textul original al fluturașilor.

”Împotriva transferului taxelor și impozitelor de la angajator la angajat.

Pentru obligativitatea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la nivel de ramură.

Împotriva abandonării construției autostrăzii Pitești – Sibiu, vitală pentru industria auto din România.

Împotriva guvernului trădător al intereselor cetățenilor din România.”

Adaugati comentariu