Mercedes Aesthetics A: Acesta e noul limbaj de design Mercedes

Conceptul Mercedes Aesthetics A inaugurează noul limbaj de design Mercedes. Sculptura senzuală va influența nu mai puțin de opt modele diferite în viitorii trei ani, inclusiv viitoarea limuzină Clasa A și viitorul CLS.

Conceptul Mercedes Aesthetics A este caracterizat prin linii minimaliste, aceasta fiind noua direcție aleasă de Mercedes, preconizează șeful de design Gorden Wagener: “Proporțiile perfecte și suprafețele senzuale, fluide, definesc viitoarea generație de modele Mercedes.”

Wagener spune că Mercedes Aesthetics A reprezintă evoluția logică a actualului limbaj de stil, ‘Puritate senzuală’. Una dintre cele mai impresionante caracteristici este grila în stil Panamericana, asemenătoare cu aceea prezentă la supercarul Mercedes-AMG GT R.

Mercedes Aesthetics A (4)

Dar cea mai semnificativă modificare a limbajului actual de design este noua linie simplificată a panourilor laterale ale caroseriei. Acestea renunță la nervurile care se intersectau, prezentând acum o singură linie mediană care se întinde de la faruri la stopuri.

“Forma este ceea ce rămâne atunci când cutele și liniile sunt reduse la extrem. Avem curajul să aplicăm acest purism. În combinație cu design-ul senzual al suprafețelor, viitoarea generație a clasei compacte are potențialul să anunțe o nouă eră în design,” explică Wagener.

Revenind la viitorul sedan compact Mercedes, mercedesblog.ro dezvăluia cu ceva timp în urmă posibila apariție a unei limuzine derivate din viitoarea generație a Clasei A. Acel model trebuie să fie poziționat alături de noul coupe cu patru uși CLA în cadrul gamei. Noua versiune ar trebui, așadar, să fie în stare să concureze de la egal la egal cu limuzina Audi A3.

Mercedes Aesthetics A (3)

Adaugati comentariu