Polonia se alătură „Alianţei bateriilor”

Polonia se va alătura Franţei şi Germaniei în alianţa europeană destinată dezvoltării şi producţiei de baterii electrice - Alianţa bateriilor, a anunţat ministrul francez al Economiei şi Finanţelor, Bruno Le Maire, citat de Reuters.
puncte de încărcare

Acesta a subliniat că Polonia posedă „expertiză şi competenţe concrete” în domeniul reciclării bateriilor şi în acest sector ar urma să participe la societatea comună franco-germană, pentru a aisgura independenţa industriei auto europene.

CITEŞTE ŞI: Ar putea intra România în „Alianţa bateriilor”?

Săptămâna trecută, miniştrii Economiei din Franţa şi Germania au anunţat o strategie industrială comună pentru Europa, în ideea de a crea „noi campioni”. Cei doi parteneri au ales producţia de baterii electrice drept primul proiect concret de cooperare, care va fi deschis şi altor state europene. Germania va furniza un miliard de euro iar Franţa 700 milioane de euro pentru producţia locală de baterii pentru vehiculele electrice.

Acest proiect a fost salutat vineri de ministrul polonez al Antreprenoriatului, Jadwiga Emilewicz. „Europa nu poate fi dependentă de doi sau trei campioni care elaborează noi tehnologii în afara UE”, a spus oficialul polonez.

În acest sens, autorităţile de la Varşovia au propus să găzduiască o masă rotundă industrială în formatul Triunghiului de la Weimar (Germania-Franţa-Polonia) pentru a reuni companiile interesate.

 

Adaugati comentariu