Producția lui Land Rover Defender s-ar putea prelungi și în 2016

Producția legendarului SUV britanic bun la toate ar fi trebuit să se încheie odată cu anul în curs. Jaguar Land Rover, însă, anunță că ar putea continua producția actualei generații de Defender și la începutul anului viitor în timp ce decid unde să construiască modelul care o va succeda.

Se pare că anunțul opririi producției a aprins interesul în rândul publicului pentru că Jaguar Land Rover a fost nevoită să suplimenteze cu încă un schimb producția fabricii din Solihull, pentru a putea face față cererii. Clienților le este probabil teamă că acesta va fi ultimul Land Rover Defender care să păstreze aspectul colțuros și neprietenos care s-a schimbat atât de puțin de la lansarea modelului în 1948 și până acum.

Cifra vânzărilor pentru anul trecut este de 17.781 unități de Land Rover Defender, un număr aflat în creștere pentru că doar în prima jumătate a anului în curs s-au vândut deja 11.511 unități, cu 29% mai multe. Responsabilele principale pentru această creștere sunt piețele din Europa continentală, unde s-a înregistrat un plus de 40%, față de piața autohtonă a lui Land Rover Defender unde creșterea a fost de doar 25%.

Jaguar Land Rover plănuiește o creștere a vânzărilor totale de până la 800.000 de unități pe an până în 2020, iar pentru a atinge acest nivel este obligată să-și extindă capacitățile de producție și în afara granițelor. Luna aceasta a semnat o înțelegere cu compania austriacă Magna Steyr prin care va putea produce un model neidentificat în cadrul uzinelor din Graz. Mai mult, Polonia și Slovacia sunt prinse într-o competiție pentru a câștiga grațiile Jaguar Land Rover în vederea deschiderii unei fabrici pe teritoriul uneia dintre cele două țări.

În ceea ce privește noul model, acesta va trebui să îndeplinească toate standardele moderne de siguranță și emisii de noxe, însă compania promite că viitorul Land Rover Defender va păstra aspectul robust și caracteristicile utilitare specifice modelului.

Potrivit publicației britanice Autocar, viitoarea generație ar trebui să apară în anul 2018.

Adaugati comentariu