50 de milioane de lire sterline pentru un şasiu din carbon

Noul şasiu din carbon ce formează structura viitorul supercar McLaren a fost livrat producătorului din noua uzină ce a costat 50 milioane de lire sterline.

Să construieşti un supercar nu este uşor. Tehnologia şi calitatea finală trebuie să depăşească orice aşteptări. La McLaren Automotive se inovează în permanenţă iar viitorii bolizi ai constructorului britanic vor fi construiţi după cea mai înaltă tehnologie.

La baza fiecărui automobil McLaren se află un şasiu foarte bine elaborat, uşor, rigid şi rezistent. Recent, constructorul britanic a investit 50 milioane lire sterline într-o uzină denumită McLaren Composites Technology Centre (MCTC), acolo unde se vor produce elemente compozite pentru viitoarele supercar-uri.

MCTC a fost inaugurată anul trecut în Yorkshire, în prezenţa Ducelui şi Ducesei de Cambridge şi a Prinţului Salman bin Hamad Al Khalifa al Bahreinului ca parte a planurilor ambiţioase de dezvoltare a produselor din materiale compozite pentru automobile de mare performanţă.

Primul produs realizat la MCTC este un şasiu din carbon ce poartă denumirea de ‘PLT-MCTC – 01’ – ‘Prototype Lightweight Tub, McLaren Composites Technology Centre – 01’. Acesta a fost livrat uzinei McLaren unde va fi supus la o serie de teste de impact şi de uzură.

Noua investiţie va ajuta McLaren Automotive să dezvolte pe viitor automobile mai uşoare şi mai rigide, iar cursa pentru scăderea greutăţii va fi vitală odată cu introducerea trenurilor de rulare hibride care sunt mai grele decât cele cu propulsie clasică. Britanicii preconizează că toate supercar-urile produse de ei vor fi hibride începând cu anul 2024.

 

Pionieri în domeniu

Materialele compozite şi în special fibra de carbon sunt utilizate de mulţi ani, McLaren fiind primul constructor din Formula 1 care a introdus această inovaţie, în 1981, pe monopostul McLaren MP4/1. In prezent, la uzina din Woking, Surrey, se construiesc trei familii de automobile sport: Sports Series, Super Series şi Ultimate Series, din ultima categorie făcând parte primul hypercar hibrid, McLaren P1™.

McLaren MP4/1

Adaugati comentariu