Cenntro Automotive Corporation va produce utilitare electrice în Bulgaria

Producătorul chinez de vehicule electrice Cenntro Automotive Corporation şi partenerul său eMobility SEVIC din Luxemburg intenţionează să investească, în următorii trei ani, 10 milioane de euro într-o unitate de asamblare a vehiculelor utilitare electrice, plasată în apropierea oraşului Plovdiv.
Cenntro Automotive Corporation

Cele două companii intenţionează să transforme locaţia într-un centru regional nu doar pentru asamblarea utilităţilor pentru vehicule electrice, ci şi pentru producţia de piese şi întreţinere, a declarat directorul executiv al
Cenntro Automotive Corporation, Peter Wang, citat de Seenews.

Fabrica, unde vor fi angajate 150 de persoane, va asambla vehicule utilitare electrice mici, cu o capacitate de 500 kg, care nu au nevoie de o staţie specială de încărcare, putând fi conectate direct la reţeaua electrică.

Zona Economică Trakia, unde va fi construită unitatea de ansamblare, funcţionează ca un parteneriat public-privat pe o suprafaţă totală de 10,7 kilometri pătraţi, în apropierea celui de-al doilea mare oraş din Bulgaria, Plovdiv. În parcul industrial şi comercial, înfiinţat în 2005, operează 140 de companii locale şi multinaţionale, care numără peste 12.000 de angajaţi. (Sursa foto: invest.plovdiv.bg)

 

 

Adaugati comentariu