Preluarea Cimos de către TCH, autorizată de Concurenţă

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia din industria de componente auto, prin care TCH SRL din Italia preia Cimos d.d. Avtomobilska Industrija, Slovenia.

TCH SRL are obiect principal de activitate fabricarea unor produse prelucrate din metal pentru industria producătoare de componente auto. În România, grupul TCH controlează compania Cogeme Set Ro, ce îşi desfăşoară activitatea în acelaşi domeniul industrial.

Cogeme produce şi comercializează atât pe teritoriul României, cât şi în afara ţării componente de înaltă precizie destinate turbosuflantelor auto.

TCH, înfiinţată în anul 2014, face parte din grupul italian Palladio Finanziaria Spa care are principale activităţi în domeniul financiar, industria chimică, alimentară sau agricultură.

CIMOS d.d. are ca obiect principal de activitate Turnarea metalelor uşoare. Compania produce şi comercializează componente şi echipamente pentru motoare de autovehicule. CIMOS d.d. nu controlează direct sau indirect societăţi din România şi nu deţine unităţi de producţie pe teritoriul României.

Potrivit Consiliului Concurenţei, pperaţiunea analizată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Decizia Consiliului Concurenţei a fost publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor
confidenţiale.

Adaugati comentariu